Avgjørelsen om RM ved Vardø VGS utsatt på ubestemt tid: – Vi håper reaksjoner kan ha en medvirkende årsak

Saken oppdateres fortløpende AV JOHAN ISAK NISKA Tidligere i mai ble det kjent at Resturant og Matfag ved Vardø Videregående skole er foreslått nedlagt og at VG1 elevene kanskje må flytte på seg for å fullføre hvis fylkeskommunen vedtok dette. 31.mai skulle saken opp i fylkesrådet, men det skjedde ikke, det nye nå er at denne…

Saken oppdateres fortløpende

AV JOHAN ISAK NISKA

Tidligere i mai ble det kjent at Resturant og Matfag ved Vardø Videregående skole er foreslått nedlagt og at VG1 elevene kanskje må flytte på seg for å fullføre hvis fylkeskommunen vedtok dette. 31.mai skulle saken opp i fylkesrådet, men det skjedde ikke, det nye nå er at denne skolekutt saken som spesielt rammer Vardø er satt på pause å dermed blir avgjørelsen om hva som skjer med RM ved Vardø VGS utsatt eller satt på pause på ubestemt tid.

Mandag kom meldinger om at fylkestinget/fylkespolitikerne har tatt betekningstid i saken om skolekutt ved Vardø Videregående skole, dette betyr at saken settes på pause, dette bekreftes av tillitsvalgte og andre lærere ved Vardø Videregående skole.

Dermed vet man ikke når et eventuelt vedtak kommer på plass, lærere og tillitsvalgte håper og tror at reaksjoner kan ha en medvirkende årsak til at saken nå er satt på vent.

Restaurant og Matfag ved Vardø VGS er foreslått nedlagt: – Fjerner man dette er det bare å legge ned alt

Mandag 23.05.2022 ble det avholdt et drøftingsmøte mellom lærere, elevrådet og de tillitsvalgte på Vardø Videregående skole der fylkesråd Bjarne Rohde informerte mer om hva dette forslaget innebærer og at elevrådet, lærere og de tillitsvalgte fikk stille spørsmål direkte til Rohde.

Her kom spørsmålet om viktigheten og sympati opp, en tillitsvalgt spurte om fylkesråden forstår at dette RM-linjen er viktig for skolen? og at disse stadige kuttforslagene skaper usikkerhet blant elever å lærere og framtidige søkere?

– Jeg er fullstendig klar over viktigheten av Resturant og Matfaglinjen (RM) å jeg forstår at linjen er viktig for skolen, men det som er viktig å få frem er at ingen ting er bestemt ennå å jeg må legge fram ulike argumenter for hvorfor man skal beholde et slikt tilbud, hva som da blir utfallet vet jeg ikke før 31.mai når dette skal opp i fylkesrådet. Så det er derfor jeg dessverre ikke kan love noe, men jeg lytter selvsagt å skal ta dette videre. svarer Bjarne Rohde på spørsmålet.

NISKA PRODUKSJON OPPDATERER SAKEN FORTLØPENDE SÅ SNART MERE INFO BLIR OFFENTLIG. HAR DU TIPS I DENNE SAKEN? SEND DINE TIPS PÅ E-POST.

NISKA PRODUKSJON

Niska Produksjon arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi har også et internt regelverk som sier at alt innhold på våre plattformer er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale mellom bruker og daglig leder.

%d bloggere liker dette: