Nye kuttforslag bekymrer: – Fjerner man dette er det bare å legge ned alt

Nå har det kommet meldinger fra Troms og Finnmark fylkeskommune at de foreslår nye innvirkende kutt ved flere videregående skoler i storfylket blant annet i Vardø.

AV JOHAN ISAK NISKA

Elever og ansatte har siden November 2021 levd i usikkerhet og hele tiden stilt spørsmålet hva vil skje med den videregående skolen i Vardø? I november 2021 kom signaler om å kutte studiespesialisering VG1 og VG2 og påbygg ved Vardø Videregående skole, dette ble senere vedtatt, elever, lærere og ansatte har siden da tenkt ikke mer, men før helgen kom det nye meldinger fra fylket at de nå foreslår å legge ned skolens Restaurant og Matfag linje (RM) og flytte første års elevene til Kirkenes VGS.

Restaurant Og Matfag er skolens bunnplanke: – Fjerner man dette er det bare å legge ned alt

Mandag ble det avholdt et drøftingsmøte mellom lærere, elevrådet og de tillitsvalgte på Vardø Videregående skole der fylkesråd Bjarne Rohde informerte mer om hva dette forslaget innebærer og at elevrådet, lærere og de tillitsvalgte fikk stille spørsmål direkte til Rohde.

Her kom spørsmålet om viktigheten og sympati opp, en tillitsvalgt spurte om fylkesråden forstår at dette RM-linjen er viktig for skolen? og at disse stadige kuttforslagene skaper usikkerhet blant elever å lærere og framtidige søkere?

– Jeg er fullstendig klar over viktigheten av Resturant og Matfaglinjen (RM) å jeg forstår at linjen er viktig for skolen, men det som er viktig å få frem er at ingen ting er bestemt ennå å jeg må legge fram ulike argumenter for hvorfor man skal beholde et slikt tilbud, hva som da blir utfallet vet jeg ikke før 31.mai når dette skal opp i fylkesrådet. Så det er derfor jeg dessverre ikke kan love noe, men jeg lytter selvsagt å skal ta dette videre. svarer Bjarne Rohde på spørsmålet.

Fylkesråd Bjarne Rohde (SV) under en Workshop på Vardø hotell tidligere denne måneden. Foto: Johan Isak Niska

Vardø Kommune finansierer studiespesialisering men usikkert om de har kapasitet til å finansiere mer enn det?

Det helt klart store spørsmålet under møte var veien videre? hva vil skje videre med skolen om Resturant og Matfag forsvinner? Som kjent har Ordfører i Vardø Ørjan Jensen sagt de kommer til å bidra økonomisk til å opprettholde studiespesialisering å påbygg ved Vardø VGS eller lage en privat Videregående skole, men lite vet de tillitsvalgte om dette også gjelder hvis Resturant og Matfag forsvinner.

Ordfører i Vardø Ørjan Jensen. Foto: Johan Isak Niska

NISKA PRODUKSJON OPPDATERER SAKEN FORTLØPENDE SÅ SNART MERE INFO BLIR OFFENTLIG. HAR DU TIPS I DENNE SAKEN? SEND DINE TIPS PÅ E-POST.

Ett svar til “Nye kuttforslag bekymrer: – Fjerner man dette er det bare å legge ned alt”

NISKA PRODUKSJON

Niska Produksjon arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi har også et internt regelverk som sier at alt innhold på våre plattformer er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale mellom bruker og daglig leder.

%d bloggere liker dette: