Frivilligheten skal styrkes: – Vi trenger engasjerte ildsjeler

Torsdag 19.mai inviterte den nye kulturpiloten Eva Lisa Robertsen representanter fra lag og foreninger til et drøftings og dialogmøte på Vardø rådhus der de kom sammen til et felles mål om at frivilligheten skal styrkes.

AV JOHAN ISAK NISKA

Det ble sterkt og godt oppmøte da den nye kulturpiloten Eva Lisa Robertsen inviterte Vardø Frivillighetssentral representanter fra lag og foreninger til et felles idè møtet for å drøfte å diskutere problemstillingen:

Hvilken verdi ser kommunen i frivilligheten? og hvordan kan kommunen bidra til å styrke frivilligheten i Vardø og Kiberg? Kommunale støtteordninger.

I SAMTALE: Torsdag 19.mai var flere av hovedaktørene i det frivillige samlet på rådhuset for drøfting blant annet Ordfører Ørjan Jensen, Stein – Erik Johnsen og Ove Lund og mange flere. Foto: Johan Isak Niska

Laboratoriet kulturpilot er en stiftelse i Vardø som har vært i drift i mange år, de ble opprettet i festivallivet i tidsrommet 2006-2008 den nye kulturpiloten Eva Lisa Robertsen er den 4 i rekken som nå har tatt over som kulturpilot etter forgjengeren Gry Anita Kristiansen.

Laboratoriet kulturpilot gjør mye de arrangerer pomorfestivalen og de drifter også frivillighetssentralen i Vardø sammen med Vardø kommune.

Vi trenger engasjerte ildsjeler

Under møte dukket det mange problemstillinger opp og et spørsmål var Hvordan kan kommunen være med på å styrke frivilligheten i Vardø og Kiberg? Ordfører Ørjan Jensen sa de er avhengig av engasjerte og ildsjeler.

– Jeg kan jo si litt om det, jeg synes kommunen gjør ganske mye for å bruke midler til å støtte det frivillige arbeidet. Alle i dette rommet er jo ildsjeler å uten dere ildsjeler så hadde Vardø stoppet helt opp.

NISKA PRODUKSJON

Niska Produksjon arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi har også et internt regelverk som sier at alt innhold på våre plattformer er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale mellom bruker og daglig leder.

%d bloggere liker dette: