Fraværsgrensen oppheves: – Mitt mål er at elevene skal være mest mulig til stede på skolen

AV Johan Isak Niska (SOL.no): Corona- og influensa smitte og økt press på fastlegene for legeerklæring er årsaken til at fraværsgrensen i videregående skole oppheves midlertidig ut skoleåret. – Vi har som mål at våre elever skal være mest mulig på skolen, samtidig har vi en influensasesong på vei og fortsatt coronasmitte i samfunnet, sa…

AV Johan Isak Niska

(SOL.no): Corona- og influensa smitte og økt press på fastlegene for legeerklæring er årsaken til at fraværsgrensen i videregående skole oppheves midlertidig ut skoleåret.

– Vi har som mål at våre elever skal være mest mulig på skolen, samtidig har vi en influensasesong på vei og fortsatt coronasmitte i samfunnet, sa kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) på en hasteinnkalt pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Syke skoleelever som drar til fastlegen for å få gyldig fravær på skolen, har dessuten ført til et press på legetjenesten, ifølge Brenna.

På bakgrunn av dette har regjeringen besluttet at det gjeninnføres unntak fra fraværsregelen. Dette vil gjelde ut skoleåret.

Endringen gjelder fra fredag, og unntaket vil gjelde for alt fravær av helsegrunner ut skoleåret. Det kommer en forskriftsendring som gjelder til 1. juli 2022, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Det betyr at elevene ikke lenger må oppsøke fastlegen for å slippe at fravær føres på vitnemålet.

Fraværsgrensen innebærer at elever ikke kan være borte fra skolen i mer enn 10 prosent av undervisningen i ett fag uten sykmelding fra lege.

Tilbakevirkende kraft

Regelen har også tilbakevirkende kraft slik at det også inkluderer elever som har hatt sykefravær fra 11. oktober da fraværsgrensen ble gjeninnført. I denne mellomperioden godtas derfor både legeerklæringer for elevene som har skaffet det, men også egenmeldinger og foreldre erklæringer.

NISKA PRODUKSJON

Niska Produksjon arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi har også et internt regelverk som sier at alt innhold på våre plattformer er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale mellom bruker og daglig leder.

%d bloggere liker dette: