Ny kamp for Vestre Jakobselv skole

Etter flere omganger med forslag om nedlegging av Vestre Jakobselv skole eller flytting av skolen til Vadsø er igjen på trappene. Tirsdag hadde innbyggerne i bygda startet en underskriftskampanje.

FORSIDE FOTO: GOOGLE MAPS

REPORTASJE AV JOHAN ISAK NISKA

RAPORT FRA: VESTRE JAKOBSELV

Innbyggerne i Vestre Jakobselv har i flere år kjempet for å holde skolen i livet. Flere ganger har skolen blitt foreslått nedlagt av mange grunner alt fra budsjett og masse mer, siste kamp for skolen var over i 2020 da det ble vedtatt å beholde skolen i bygda.

I 2019 sa Rådmannen i Vadsø kommune at det umiddelbart må gjøres utbedringer på skolebyggene i Vestre Jakobselv, samme år startet arbeidet med å totalrenovere bygningsmassene å skolen som ble ferdigstilt i 2021 var dermed omgjort til oppvekstsenter med barnehage og skole sammenslått.

Ny kamp for skolen

Igjen er kampen om å beholde den ny oppussete skolen/oppvekstsenteret ca 20 minutter utenfor Vadsø i gang igjen. Tirsdag samlet folk seg til å skrive under på en underskriftskampanje for å beholde skolen.

Marion Harila Kjelling er skriver på facebook gruppa «Vestre Jakobselv bygda i vårt hjertet» at dette er en viktig sak.

– Det er mulig for ALLE å skrive under på at de IKKE ønsker å flytte skolen til Vadsø. Møt opp i skolegården Vi trenger 200 underskrifter skriver Harila på facebook.

Flere andre mener også dette er en viktig sak.

Igjen er kampen om å beholde den ny oppussete skolen/oppvekstsenteret ca 20 minutter utenfor Vadsø i gang igjen. Tirsdag samlet folk seg til å skrive under på en underskriftskampanje for å beholde skolen. FOTO: SKJERMDUMP (FACEBOOK GRUPPA «VESTRE JAKOBSELV BYGDA I VÅRT HJERTE»)

Gode minner om skolen og Vestre Jakobselv

Flere i Vestre Jakobselv har gode minner om skolen. En forteller om skolen på 70-tallet og om mannen hennes som jobbet som lærer ved skolen.

–  Vi bodde i Jakobselv på beg av 70-tallet, og mannen min Petter Bjaarstad var lærer og trivdes så godt med den fine skolen. FOTO: SKJERMDUMP (FACEBOOK GRUPPA «VESTRE JAKOBSELV BYGDA I VÅRT HJERTE»)

Har du tips i saken?

Det er ennå veldig uvisst og Niska Produksjon har ikke funnet ut hva som vil skje med skolen i Vestre Jakobselv etter denne underskriftskampanjen, men har du tips i saken kan du sende en e-post til kontakt@niskaproduksjon.com

NISKA PRODUKSJON

Niska Produksjon arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi har også et internt regelverk som sier at alt innhold på våre plattformer er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale mellom bruker og daglig leder.

%d bloggere liker dette: