Dette må du gjøre om du får positiv selvtest

Flere og flere blir smittet. Ifølge Vadsø kommune er det nå hele 9 smittetilfeller i Vadsø kommune. Men vet du hva du må gjøre dersom du tester positivt på selvtest?

AV JOHAN ISAK NISKA

Denne uken ble det klart at flere og flere blant annet i Vadsø har fått påvist Covid-19, hele 9 personer har testet positivt eller er i karantene ifølge Vadsø Kommune.no

Flere elever ved Vadsø VGS er berørt

Flere elever ved Vadsø Videregående skole er blant de som nå er smittet, denne uken møtte mange opp ved tidligere Fossen skole for å ta en PCR – test. Kilder Niska Produksjon har snakket med forteller at det nå er flere elever på Vadsø Videregående som er i karantene eller tester seg grunnet utbruddet i kommunen.

FLERE SMITTET: På Vadsø Videregående er som nevnt flere elever smittet eller i karantene, elever forteller at de nå er litt lei. Foto: Johan Isak Niska (ARKIV)

Dette skal du gjøre hvis du tester positivt med hjemmetest

Vadsø kommune ber nå folk registrere sine hjemmetester hvis de er positive.

Hvis du får en positiv hjemmetest, har internett-tilgang og bank-ID, gå inn på lenken under og registrer testen din. Smittesporer vil ringe deg opp. Mens du venter på kontakt med smittesporer, isoler deg og varsle nærkontaktene dine, dette skriver Vadsø kommune på sine hjemmesider.

Videre skriver kommunen at nærkontakter er personer du har vært nær tilbake til 48 timer før du ble syk eller fikk positiv test. Nærkontakter som du ikke enten bor sammen med eller er kjæreste med (eller lignende) skal ha følgende informasjon: Det anbefales testing 3 og 5 dager etter nærkontakten, og ha ekstra lav terskel for test ved symptomer i 10 dager etter nærkontakten. Smittesporer vil bistå med kartlegging og informasjon til nærkontakter i samme husstand og tilsvarende nære. Lag gjerne en liste også over disse mens du venter.

Har du ikke internett-tilgang, bank-ID eller opplever det vanskelig å få til, ring gjerne koronatelefonen på 78942523, eller legevakten 116-117 utenom koronatelefonens åpningstid.

NISKA PRODUKSJON

Niska Produksjon arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi har også et internt regelverk som sier at alt innhold på våre plattformer er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale mellom bruker og daglig leder.

%d bloggere liker dette: