Nye nasjonale regler

Koronaen er ikke over sier statsminister Jonas Gahr Støre når han for kort tid siden orienterte om de nye anbefalingene og koronareglene.

AV Johan Isak Niska

– Mitt hovedbudskap er at pandemien ikke er over. Den er over i en ny fase. Vi skal gjennom en vinter som vil kreve at vi holder kontrollen, for smitten vil være blant oss, sier Støre i en pressekonferanse Tirsdag 30.november.

Dette er de nye nasjonale reglene:

  • Viss du bor sammen med en som er smitta, må du holde deg hjemme i karantene til du har svar på en negativ test. Dette gjelder voksne, og uansett vaksinestatus. For barn er dette ikke en plikt, men en anbefaling.
  • Blir du smitta av covid-19, må du være isolert i fem dager. Dette gjelder uansett om du er vaksinert eller ikke. Fram til i dag har kravet vært to dager for vaksinerte uten symptom. I tillegg må man ha vært feberfri i 24 timer før du går ut av isolasjon.

Dette er de nye nasjonale anbefalingene:

  • Bruk munnbind i kontakt med helse- og omsorgtjenester.
  • Bruk munnbind på kollektivtransport, i taxi, i butikker og på kjøpesenter der det ikke er mulig å holde avstand.
  • Viderefører anbefalinga om jevnlig testing av skoleelever i område med økende smittespredning og høy belastning i helse- og omsorgtjenester.
  • Regjeringa ber om at kommuner med økende smitte og høy belastning i helsetjenesten vurderer økende bruk av heimekontor.

Tiltaka gjelder fra 1. desember, og anbefalinga gjelder fra nå og inntil videre.

NISKA PRODUKSJON

Niska Produksjon arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi har også et internt regelverk som sier at alt innhold på våre plattformer er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale mellom bruker og daglig leder.

%d bloggere liker dette: