Valget nærmer seg: Du kan forhåndsstemme nå, men vet du hvordan du gjør det?

Nå er det snart valg og mange er kanskje kjent med at du kan forhåndsstemme. Men vet du egentlig hvordan du forhåndsstemmer? Viste du at det også i år er sametingsvalg?

Dersom du ikke har mulighet til å stemme på valgdagen eller i den ordinære perioden for forhåndsstemmegivning, kan du fra 1. juli t.o.m. 9. august henvende deg til kommunen og avtale tid for å stemme.

Før valgdagen kan du stemme i hvilken som helst kommune i landet. På valgdagen må du stemme i den kommunen du har registrert bostedsadresse den 30. juni. Du kan bare stemme én gang.

For å stemme ved valget må du stå i manntallet i kommunen du skal stemme i. 

Hvordan stemme til sametingsvalget

I 2021 er det både stortingsvalg og sametingsvalg. Det som er avgjørende når du skal stemme ved sametingsvalget er hvor mange som er registrert i valgmanntallet i din kommune.

Dette betyr at hvis du bor i en kommune med færre en 30 innbyggere registrert i samemanntallet, da kan man bare avgi en forhåndsstemme. Er det derimot flere enn 30 innbyggere i din kommune, da kan man stemme på valgdagen.

Niska Produksjon arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Vi har også et internt regelverk som sier at alt innhold på våre plattformer er kopirettslig beskyttet og er ikke tillatt kopiert uten avtale mellom bruker og daglig leder.

%d bloggere liker dette: